Cyber Consumer TV - CCTV

Pameran 5G di Putrajaya

20 April 2019

MCCA bersama – sama turun padang melawat pameran dan showcase 5G Malaysia bertempat di Kompleks Perbadanan Putrajaya dan berpeluang menyaksikan sendiri penggunaan teknologi 5G di mana Malaysia merupakan antara peneraju utama mempamerkan 5G di Asia.

Produksi CCTV sempat menemuramah beberapa pengurusan tertinggi GLC ternama bagi mendapatkan pandangan berkenaan 5G dan pengguna siber.

Video 1 : Prebiu Pameran 5G Putrajaya 2019.

Video 2 : Pameran 5G Putrajaya 2019. Temuramah bersama Mahmoud Dasser, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pemasaran Telekom Malaysia Berhad (TM).

Video 3 : Pameran 5G Putrajaya 2019. Temuramah bersama Muniff bin Kamaruddin, Ketua Pegawai Strategi dan Transformasi Celcom Axiata Berhad.

Video 4 : Pameran 5G Putrajaya 2019. Temuramah bersama wakil Medcom Medical x U Mobile.

Apa kata artis tentang MCCA?

30 Mac 2019

Produksi CCTV mewakili MCCA telah hadir ke Festival Filem Malaysia ke-30 untuk mendapatkan pandangan artis tentang penubuhan persatuan seperti MCCA. Artis merupakan kumpulan yang ramai terkena kesan jenayah siber.

MCCA @ Festival Filem Malaysia ke-30

30 Mac 2019

Produksi CCTV mewakili MCCA telah hadir ke Festival Filem Malaysia ke-30 untuk mendapatkan pandangan artis tentang jenayah siber yang berleluasa pada ketika ini.